Lenovo met kleine, energiezuinige laptop

Lenovo introduceert een compacte, 11-inch laptop voor het mkb. De Thinkpad Edge weegt 1,3kg en beschikt over een energiezuinige Intel Core- of AMD Vision Pro-processor.

De laptop met een dikte van 2,8cm heeft de afmetingen van een 'fors' netbook. De fabrikant claimt een batterijduur van zeven uur.

Wifi is uiteraard standaard aanwezig, 3G is optioneel. Verder beschikt het notebook over een hdmi-poort en is met een zakelijke versie naar keuze (Business/Ultimate) van Windows 7 voorgeïnstalleerd. Drie usb-poorten zijn aanwezig voor het aansluiten van randapparatuur.

Enhanced Experience

Lenovo heeft Windows gestroomlijnd voor gebruik op deze laptop, wat onder andere moet resulteren in een snellere opstarttijd dan op een vergelijkbare machine. De fabrikant noemt dat de 'Enhanced Experience'-technologie. Tenslotte is een webcam aanwezig, die ook bij weinig licht nog zou moeten functioneren.

Optioneel is een usb-powerhub verkrijgbaar voor 52 euro, met vier extra usb-poorten en een lichtnetaansluiting. Hiermee kun je de laptop en randapparatuur herladen en tegelijktertijd extra hardware aansluiten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Thinkpad Edge is per direct verkrijgbaar in drie kleuren, 'Midnight Black Glossy', 'Midnight Black Smooth and Heatwave Red'. De goedkoopste configuratie heeft een adviesprijs van 459 euro.