Lenovo Thinkpad T60: topkwaliteit

IBM heeft jarenlang een degelijke lijn notebooks gebouwd; de Thinkpad serie. Inmiddels is de hardwaredivisie van IBM overgenomen door het Chinese Lenovo. Die weet daar blijkbaar goed raad mee, gezien de kwaliteit van de door ons bekeken Lenovo Thinkpad T60.

Deze eerste Lenovo in ons testlab maakt meteen een onverwoestbare indruk. Letterlijk! Het compacte apparaat is op het eerste gezicht zoals we van de serie gewend zijn: ietwat spartaans vormgegeven, maar van een ongekende degelijkheid. De T60 lijkt wel van graniet, zo stevig voelt het chassis. Het toetsenbord is rock-solid, de behuizing spatwaterdicht en zelfs de kleinste schakelaars voelen betrouwbaar en schakelen resoluut. Dit is simpelweg de stevigste notebook die we ooit in handen hebben gehad.

Veiligheidsvoorzieningen
De Thinkpad blinkt daarnaast uit in veiligheidsvoorzieningen. Met dit apparaat kun je rustig de straat op. Tot op meerdere niveau's is de laptop middels wachtwoorden en een vingerscanner dicht te spijkeren voor ongenode gasten. Een beveiligingschip zorgt voor veilige opslag van je Windows-wachtwoord. Niet alleen het systeem is hermetisch af te sluiten, ook individuele bestanden zijn

Voor en tegen

+ uitgebreide veiligheidsopties
+ vlotte prestaties
+ gebruikvriendelijk
+ enorm robuust
+ aansluitmogelijkheden

SCORE:

te versleutelen en er kan zelfs een digitale kluis op de harde schijf aangemaakt worden. Al deze opties zijn bovendien uiterst gebruiksvriendelijk in te stellen met de prima ThinkVantage-software.

Prestaties
De prestaties zijn in orde. De 1,8 GHz Core Duo-processor slaan zich moeitelook door iedere zakelijke toepassing heen. Ook de connectie-opties zijn uitgebreid. We vinden naast de gebruikelijke aansluitingen voor onder andere Gigabit-ethernet en Infrarood. Voor dit systeem betaal je misschien wat meer, maar daar krijg je wel een vlot, compact, uiterst veilig en gebruiksvriendelijk systeem voor terug. Wat wil je als zakelijke gebruiker nog meer? Een absolute aanrader.


CPU: Core Duo T2400 | Harde schijf: 80 GB | Geheugen: 512 MB DDR2 | Beeldscherm:14-inch |Info: www.lenovo.com| Prijs: 1390,-- (excl. btw)

Update 14-5-2007:
Van de T60 is inmiddels een nieuw model uit met verbeterde specificaties.