Lexmark lanceert draadloze alleskunner

Lexmark introduceert de X9350 Wireless Office All-in-One. De zogeheten multifunctional kan dubbelzijdig afdrukken, maar ook scannen en faxen. Het apparaat komt met een draadloze netwerkaansluiting en is bedoeld voor de zogeheten SOHO-gebruiker (small office en home office).

De SOHO-gebruikergroep beschikt, volgens Lexmark, vaak over beperkte kantoorruimte. Vandaar dat de Lexmark compact is vormgegeven en makkelijk kan worden verplaatst; binnen de grenzen van het draadloze netwerk.
Dankzij een draadloze (WiFi) verbinding kan de X9350 opdrachten ontvangen van een laptop of van verschillende computers in een netwerk zonder dat er een kabel aan te pas komt. Het automatisch dubbelzijdig printen zorgt voor een professionele uitstraling en spaart bovendien het milieu doordat er minder papier wordt verbruikt.
Op basis van de nieuwe Lexmark Evercolor 2 inkttechnologie zien kleurenafdrukken er helder en professioneel uit, meldt de fabrikant. De Evercolor 2 zorgt er tevens voor dat presentaties, brochures en flyers waterbestendig zijn.

Geen grote mailings
De X9350 heeft een stevige behuizing en is uitgevoerd in wit met accenten van geborsteld aluminium. De afdruksnelheid bedraagt, volgens Lexmark, 32 pagina's per minuut (ppm) in zwart en 27 ppm in kleur. Met zulke snelheden valt de papiertoevoer wat uit de toon; slechts 150 vellen passen er in de standaardlade. Een twee lade is slechts als 'optie' verkrijgbaar. Een simpele calculatie leert dat je iedere 4,6 minuten het papier moet bijvullen bij een flinke mailing. Voor het echte 'stampwerk' lijkt de Lexmark X9350 ons dan ook niet bedoeld.

Uitgebreide software
De X9350 beschikt over een kaartlezer, PictBridge en een USB-poort om fotos gemakkelijk af te drukken. De bediening loopt deels via een 2,4 inch kleuren LCD-scherm op de unit, deels via uitgebreide software op de pc. Lexmark levert bij de X9350 de eigen Productivity Suite software, waarmee verschillende soorten afdrukken en elektronische documenten zijn te maken. De software maakt het onder andere mogelijk om pdf-bestanden te creren en afgedrukte documenten te scannen, zodat ze met de computer te bewerken zijn. Daarnaast levert Lexmark de Web Toolbar voor het eenvoudig printen van webpaginas en de Fast Pics- software voor het bewerken en beheren van foto's.
De machine print foto's randloos op 10x15 cm-formaat en een optionele bluetooth-adapter is verkrijgbaar om fotos van de mobiele telefoon te printen.

Prijs en beschikbaarheid
De Lexmark X9350 heeft een adviesprijs van 299 euro en is vanaf begin december verkrijgbaar. Info: www.lexmark.nl.