Lexmark: 'Prijsdoorbraak in draadloos printen'

Het heeft zijn charme: een draadloze inkjetprinter thuis of in het kantoor. Waar je hem ook neerzet, binnen het bereik van de WiFi-zender (enkele tientallen meters) kunnen n of meerdere gebruikers ermee afdrukken. Lexmark lanceert een serie betaalbare modellen.

Lexmark zal dit jaar een serie betaalbare draadloze printers introduceren met prijskaartjes vanaf 89 euro. Acht van de twaalf nieuwe Lexmark-apparaten binnen de categorien 4-in-1, 3-in-1 en 'single-function' (dus alleen printen) zullen draadloos kunnen worden aangestuurd, via WiFi-technologie.
Een gemiddelde draadloze WiFi-router kan 255 apparaten binnen zijn draadloze netwerk aan elkaar koppelen, dus voor een draadloze printer is zeker ruimte.

Tweede kwartaal
Vanaf het tweede kwartaal van 2007 zijn de Lexmark X4550 draadloze All-In-One (129 euro) en Lexmark Z1420 draadloze kleurenprinter beschikbaar (89 euro), evenals de X3550 All-In-One (ook 89 euro). Voor deze laatste moet worden aangetekend dat hij draadloos kan printen bij aanschaf van een Lexmark 'draadloze adapter'.

De overige draadloze producten zullen in de loop van 2007 gentroduceerd worden. De gehele productlijn bevat in totaal zes inkjetprinters met een gentegreerd draadloos systeem en twee inkjetprinters met optionele draadloze functionaliteiten.

Complexiteit
"Door de hoge prijs van de bestaande draadloze printers en de complexiteit is draadloos printen nog niet volledig geaccepteerd," zegt Najib Bahous, Lexmark vice president en directeur van de Consumer Printer Division. "Met de nieuwe draadloze printers van Lexmark die betaalbaar, eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk zijn, willen we hier verandering in brengen."

Door het gebruik van draadloze printers ervaren gebruikers dezelfde vrijheid en mobiliteit als bij het gebruik van een draadloze laptop. Gebruikers kunnen de printer overal in huis neerzetten binnen het bereik van het draadloze netwerk. Daarbij kunnen meerdere computergebruikers dezelfde printer delen, waardoor er maar n apparaat nodig is.