LG introduceert gebogen telefoon G Flex volgende maand in Nederland

Een telefoon met een gebogen scherm, nuttig of niet? Volgende maand kun je in ieder geval zelf ondervinden of de nieuwste hype in smartphoneland zoden aan de dijk zet. Dan brengt LG zijn 'G Flex' naar Nederland. Let wel: goedkoop wordt het toestel niet.

T-Mobile en The Phone House gaan het toestel leveren voor een adviesprijs van 749 euro. Daarmee is het een van de duurste smartphones op de markt.

Toch zijn ondanks die prijs de specificaties niet onverdeeld hoog. De processor is van topniveau (Snapdragon 800), maar het gekromde oled-beeldscherm heeft een resolutie van 'slechts' 1280 x 800 pixels.

Niet alleen is het toestel gebogen, ook is het iets buigbaar. Dat zou moeten zorgen voor een iets betere stevigheid, want het breekt minder makkelijk als je er bijvoorbeeld per ongeluk op gaat zitten.

Volgens LG is de gesprekskwaliteit dankzij de gebogen vorm hoger. De microfoon zit dichter bij de mond en ook de speaker kun je dichter bij je oor houden. Ook zou de gebogen vorm van positieve invloed zijn op het belcomfort. 

Zelfherstellend vermogen

D G Flex zou zichzelf kunnen herstellen van krasjes, dankzij een speciale elastische coating. De LG G Flex heeft verder een 13-megapixelcamera aan de achterzijde, een 2-megapixelexemplaar aan de voorzijde en draait op Android 4.2. Het toestel is al enige tijd te koop in Zuid-Korea.