LG introduceert nieuw smartphone-topmodel G2

Groter, sneller, meer pixels: zeker Android-smartphones volgen vaak een vrij vaststaand patroon als het gaat om introducties van nieuwe topmodellen. Zo ook LG. De Taiwanezen hebben vandaag in Londen hun nieuwste topmodel smartphonemodel aan de wereld getoond. Het Android-toestel combineert een 5,2 inch full-hd-beeldscherm met een Snapdragon 800-processor.

De smartphone heeft een opvallende eigenaardigheid: alle knoppen voor aan/uit en het volume zitten aan de achterkant. Dat heeft volgens LG een ergonomische reden: dat is namelijk de plek waar je vingers zitten als je een telefoon vasthoudt. Wil je het toestel snel inschakelen als het op een ondergrond ligt, dan tik je twee keer op het aanraakscherm.

Dunne bezels

Opvallend aan het uiterlijk zijn verder de dunne bezels, deze zijn aan weerszijden van het beeldscherm slechts 2,3mm. Volgens LG is dat een nieuw record. Daarmee is de smartphone niet groter dan zijn 5-inch-tegenhangers.

Snel

Snel moet de LG G2 in ieder geval zijn, de gebruikte processor is de snelste uit de Snapdragon-familie en is een quadcore-model. Ook de wifi-chip is rap: deze ondersteunt de nieuwe ac-standaard. Ook het 2GB werkgeheugen moet zorgen voor een vlotte ervaring. Android 4.2.2 verzorgt de besturing van het toestel, daaroverheen draait LG's eigen skin. De G2 verschijnt in een uitvoering met 32 of 64 GB opslagcapaciteit. Een prijs en releasedatum voor de Benelux is nog niet bekend.