LG introduceert picoprojector Minibeam Pro PF1500

Aan nieuwe projectoren nooit een gebrek, maar picoprojectoren blijven tot nu toe achter. Toch beginnen steeds meer fabrikanten de waarde in te zien van de wat kleinere projectoren.

Zoals LG, die met de Minibeam Pro PF1500 een picoprojector geschikt voor het zakelijke segment introduceert. Deze heeft een full HD-resolutie van 1920 bij 1080. Het apparaat is met 1,5 kg lekker licht, maar heeft met 1400 ANSI lumens en een beeldgrootte van 120 inch (diagonaal) genoeg kracht aan boord voor een flinke presentatie. Optical zoom en de zogenaamde corner keystones zorgen voor scherp beeld en stabilisatie.

Draadloos presenteren

Zowel bedraad als draadloos screencasten is mogelijk. Ondersteuning van audio kan ook middels een bluetoothverbinding. Eventueel kun je de projector via hdmi aansluiten.

Verkrijgbaarheid

De LG Minibeam Pro wordt komende maanden op de markt verwacht. LG heeft nog geen prijs bekend gemaakt. Tevens komt er een consumentenvariant van de projector op de markt, de PW800. Deze heeft lichtere specificaties. Ook hiervan is nog geen prijs bekend gemaakt.