LG komt met flippable smartphone

LG komt met een telefoon die voor veel mensen erg nostalgisch zal aanvoelen: de LG Wine Smart. Dit is een ouderwetse 'flippable' telefoon, maar dan met Android. De telefoon heeft een 3,5 inch display en draait op Android 4.4.2 KitKat.�

De Wine Smart is verkrijgbaar in het zwart en wit. Beide versies hebben gouden randen. De telefoon heeft grote knoppen en tactische directie-knoppen in het navigatiegedeelte. Met het touchscreen kun je apps openen en door je menu heen bladeren.

Specificaties

De telefoon draait op een 1,2GHz quad-quore Qualcomm Snapdragon 400 processor, heeft 1GB aan RAM en 4GB aan interne opslag. De interne opslagruimte is nog uit te breiden met een microSD. De 3,5 inch LCD display heeft een resolutie van 480x320. Ook heeft de Wine Smart een 1700mAh batterij en twee camera's.

Oudere mensen

De Wine Smart is gemaakt naar aanleiding van testen die LG deed met oudere mensen. Het bedrijf wilde weten wat voor een smartphone hen het meeste intimideerde. Kleine knopjes en verwarrende features bleken voor hen de grootste bron van intimidatie.

Op het moment is de LG Wine Smart alleen verkrijgbaar in Korea voor ongeveer driehonderd euro.