LG kondigt Chromebase all-in-one aan

Hoewel Chrome OS tot nu toe vooral een notebook-aangelegenheid is, brengt LG hier verandering in met de Chromebase. De LG Chromebase is een all-in-one die draait op Google's besturingssysteem.

LG noemt de Chromebase een desktop die dankzij Chrome OS zorgt voor een 'snelle, simpele, veilige en betaalbare ervaring'. Het scherm van de Chromebase heeft een 21.5-inch ips display met een resolutie van 1920 bij 1080. Intern heeft de all-in-one een vierde generatie Intel Celeron cpu en 2GB aan intern geheugen. Wat opslag betreft moet je het doen met een 16GB ssd. Verder is er een hdmi-in poort aanwezig, als ook drie usb 2.0-poorten en één usb 3.0-poort.

De Chromebase is volgens LG zowel bedoeld voor thuisgebruikers als zakelijke gebruikers. Zelf zien we de Chromebase als mogelijke vervanging voor standaard desktops in educatieve omgevingen. Chrome OS biedt genoeg functies waar de gemiddelde scholier mee uit de voeten kan, terwijl de beheerlast van het besturingssysteem minimaal is.

LG Chromebase - 45 graden
Het design is simpel maar elegant. De all-in-one is duidelijk ontworpen met ruimtebesparing in het achterhoofd.

LG heeft geen prijs genoemd, maar deze zal ongetwijfeld niet hoog liggen. 2GB aan intern geheugen is bijvoorbeeld niet bijster veel, maar voor Chrome OS wel ruim voldoende. Ook wat opslag betreft ben je met 16GB niet ruim bedeeld, maar het is dan ook niet de insteek van het besturingssysteem om van grote hoeveelheden lokale opslag gebruik te maken.

Wel zetten we vraagtekens bij de schijnbare afwezigheid van een wifi-adapter in het systeem. LG rept met geen woord over wifi-functionaliteiten en dat zou tegenwoordig eigenlijk een standaard moeten zijn bij een systeem dat primair online draait. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat de Chromebase een revisie krijgt voor deze op de markt komt. Zelf kun je de all-in-one in januari 2014 uitproberen op de CES 2014 in Las Vegas, daar is LG aanwezig met de Chromebase. Mogelijk wordt dan ook de prijs van de desktop uit de doeken gedaan.

LG kondigt Chromebase all-in-one aan
De eerste all-in-one desktop die draait op Chrome OS