LG kondigt smartphone Optimus G aan (update)

LG heeft een promo gelanceerd waarin het een eerste aanwijzing geeft over zijn nieuwe smartphone. Afgelopen weekend kon men de eerste beelden van LG's smartphone op de Koreaanse website bekijken. In het filmpje wordt de processor van het toestel onthuld: een Qualcomm Snapdragon S4 chip, met een Adreno 320 grafische processor.

Het nieuwe vlaggenschip van de Koreanen, dat officieus G heet, krijgt de meest geavanceerde specificaties: naast de Qualcomm processor, ook een high-end camera, meer werkgeheugen en een beter scherm. LG bevestigde dat het toestel een 4,7 inch ips-scherm krijgt, wat 70 procent minder energie gebruikt dan een amoled-scherm. De batterij zal 60 procent efficiënter zijn dan andere batterijen van dat formaat, en kan zo'n 800 keer worden opgeladen.

Volgens de geruchten verschijnt het toestel in de Optimus-lijn en wordt het de komende maanden op de markt uitgebracht. Overigens kun je, volgens de website van LG, nog rekenen op vijf andere video's waarin aanwijzingen worden gegeven over de nieuwe smartphone.

Update 28-8 10:30 uur 

LG heeft vandaag de geruchten over de nieuwe smartphone G bevestigd. Volgende week wordt in Korea de Optimus G op de markt gebracht. Het toestel draait op Android Ice Cream Sandwich en wordt aangedreven door de quadcore-variant van Qualcoms Sanpdragon S4-soc, die op 1,5 GHz loopt. Een wereldwijde release moet later dit jaar volgen.

De Optimus G heeft een touchscreen van 4,7 inch, met een resolutie van 1280x786 pixels. Daarnaast heeft de smartphone een camera aan de achterzijde, met een resolutie van maar liefst 13 megapixels. Aan de voorzijde is een 1,3 megapixelcamera geplaatst voor videobellen. LG maakte nog meer specificaties van de G bekend: het toestel weegt 145 gram, is 8,45 mm dik en is voorzien van een krachtige 2100mAh-accu.