LG maakt oprolbare schermen

LG heeft flexibele schermen dankzij een nieuwe technologie nog buigbaarder weten te maken. De schermen kunnen dankzij deze nieuwe productiemethode echt opgerold worden. Daarnaast heeft het bedrijf de productiekosten van deze schermen flink verlaagd.

Roll-to-roll printing

De nieuwe productietechnologie die LG gebruikt heet roll-to-roll printing. Bij dit proces worden de schermen vanaf een grote rol uitgerold over andere, kleinere rollen. Op deze manier kunnen er in een kortere tijd veel sneller schermen worden gemaakt. Anonieme bronnen bij het bedrijf vertellen aan Cnet dat LG al over de technologie beschikt om daadwerkelijk oprolbare schermen te produceren. LG wil volgens deze bronnen de technologie met name gebruiken voor het maken van tablets. Eerder dit jaar werd er al een video gepubliceerd, waarin LG een oprolbaar scherm toonde. Toen was het nog niet bekend hoe ver het bedrijf was met de massaproductie. Ook nu is nog niet bekend wanneer de schermen beschikbaar zijn voor commerciƫle verkoop.

Dat de schermen oprolbaar zijn, betekent nog niet dat er ook oprolbare tv's, tablets en telefoons gemaakt kunnen worden. Ook de andere onderdelen, zoals de chip, accu en de behuizing, moeten daar flexibel voor zijn. LG denkt in 2017 een flexibele tv op de markt te kunnen brengen.

Goedkoper

In plaats van aluminiumdraden gebruikt LG voortaan koper bij de productie, waardoor de kosten flink dalen. Ook zou de resolutie van de schermen hoger worden. Het bedrijf laat aan Cnet weten dat er voor deze productiemethode geen chemicaliƫn meer nodig zijn die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit betekent dat de schermen daadwerkelijk verkocht kunnen worden.