LG onthult details Optimus 3D en Optimus Pad

LG heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de Optimus 3D en de Optimus Pad getoond. De Optimus 3D is een smartphone met 3D-graphics, de Optimus Pad een tablet met Honeycomb en een 8,9-inch scherm.

De Optimus 3D draait op Android 2.2 (Froyo), heeft een multikernprocessor van 1 GHz en een wvga-scherm van 4,3-inch. Maar het meest opvallende aspect van deze nieuwe smartphone zijn natuurlijk de 3D-graphics die zonder brilletje kunnen worden bekeken.

Het toestel is daarnaast uitgerust met een dual-lens camera, waarmee foto's en video's in 3D kunnen worden opgenomen. De Optimus 3D beschikt onder meer over hdmi en dlna voor het delen van deze opnames.

De 3D-beelden kunnen ook worden verstuurd naar Youtube 3D, een nieuw platform voor 3D-video's. De smartphone is vanaf het tweede kwartaal in Europa te koop voor een nog onbekende prijs.

De Optimus 3D...

Optimus Pad

Daarnaast liet LG in Barcelona ook de Optimus Pad zien. De tablet heeft een schermĀ  van 8,9-inch en draait op Android 3.0 (Honeycomb), dat specifiek voor tablets is ontwikkeld. De Optimus Pad heeft verder een dual core processor van 1 GHz.

Net als de Optimus 3D een camera waarmee 3D foto's en video's kunnen worden gemaakt. Het is nog onbekend wanneer de tablet te koop zal zijn en tegen welke prijs.

... en de Optimus Pad.