'LG presenteert 8K display tijdens CES 2015'

LG presenteert zijn 8K display, die onder de codenaam 'Mabinogion', tijdens CES 2015 in Las Vegas, melden anonieme bronnen aan de website Cnet. De bronnen werken bij LG en zijn direct betrokken bij de display.

De 55 inch 8K display heeft een resolutie van 7680x4320 pixels, wat neerkomt op 33,2 miljoen pixels in totaal. Ook heeft het scherm meer dan twintig geïntegreerde driver-circuits geïnstalleerd staan. In november werd er al een prototype gemaakt.

Helderheid

Volgens één van de bronnen is er een nieuwe manier gevonden om de aperture ratio te controleren. 'Anders dan normale schermen die RGB sub-pixels gebruiken, heeft LG een W sub-pixel toegevoegd om de helderheid te versterken.' Voor het testen van het beeldscherm werd een pc gebruikt met een versterkte display, maar omdat er nog geen video's zijn die 8K resolutie ondersteunen, gebruikte LG 3d-afbeeldingen. De afbeeldingen werden gegenereerd door een niet genoemd Nvidia GPU van hoge kwaliteit, aldus de bronnen.

Massaproductie

Het presenteren van de Mabinogion is niet het enige wat LG tijdens CES wil doen. Ook willen ze een test doen om te zien of hij geschikt is voor massaproductie. Volgens de bronnen heeft LG de goedkeuring voor technologische vatbaarheid al en is het bedrijf nu bezig met de voorbereiding om er een commercieel product van te maken.