LG presenteert nieuwe 4K ultra hd-tv's tijdens CES

LG presenteert begin volgende maand de nieuwe lijn 4K ultra hd-tv's. De televisies hebben nieuwe beeldtechnologie├źn die met name moeten zorgen voor betere kleuren. De presentatie vindt plaats tijdens CES in Las Vegas.

LG belooft met de nieuwe serie voor 2015 nieuwe ontwerpen, functies en met name verbeteringen in beeldkwaliteit. De laatste verbetering wil het bedrijf behalen door Wide Color LED en de quantum dot-technologie. De Wide Color LED-techniek is volgens LG een ander soort leds met fosforpoeder, waardoor de getoonde kleuren dieper zijn en beelden levendiger worden. Toch is het niet helemaal duidelijk wat de techniek precies inhoudt, aangezien de huidige leds in televisies ook al gebruik maken van fosforpoeder.

Andere vernieuwingen

De nieuwe ultra hd-tv's van LG krijgen een resolutie van 3840 x 2160 met ips 4K panelen. Hierdoor zou het beeld dicht bij de originele kleuren moeten komen en krijgen de tv's grote inkijkhoeken. Daarnaast krijgt de lijn LG's True Black Control, waarmee het contrast beter wordt en het zwart nog dieper zwart wordt, aldus LG.