LG presenteert nieuwe vlaggenschip G3, bevat quad-hd-beeldscherm

LG heeft zijn nieuwste topmodel aan de wereld getoond. Het meest opvallende aspect aan de G3 is de resolutie van het beeldscherm: de Taiwanezen proppen 2560 x 1440 pixels op een 5,5-inchbeeldscherm.

LG G3Het nieuwe model volgt al snel op de G2, het vorige topmodel, dat tien maanden geleden de markt betrad. Ook deze keer is de behuizing zichtbaar zo klein mogelijk gehouden, de schermranden rondom het beeldscherm zijn minimaal. In harde cijfers: 76,4 procent van de voorkant is beeldscherm. De behuizing is van hard kunststof dat LG heeft voorzien van een metaal-look. 

Aan de achterzijde bevinden zich net als bij de LG G2 de volumeknoppen en de aan/uit-knop. Wel zijn deze iets verplaatst, waardoor je gemakkelijker met je vingers erbij moet kunnen.

534 ppi

Dat beeldscherm is ook de absolute blikvanger van het toestel. Dankzij de hoge resolutie van 2560 x 1440 beeldpunten komt de ppi-waarde uit op een ongekend hoge 534 ppi. We vragen ons wel af of je het verschil met full-hd op een smartphone in de praktijk merkt, het menselijk oog is op een gegeven moment niet meer in staat om nog scherpere details waar te nemen.

Specificaties

Hart van de LG G3 is een Snapdragon 805 quadcore-cpu op 2,5 GHz, een Adreno 330 gpu verzorgt het grafische gedeelte. Het werkgeheugen in de uitvoering voor de Nederlandse markt bedraagt 2 GB, daarnaast heb je 16 GB opslagruimte tot je beschikking. Het geheel wordt aangestuurd door Android 4.4.2, dat LG heeft voorzien van zijn eigen skin. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh en kun je draadloos opladen via de Qi-standaard. Daarvoor heb je wel een losse accessoire nodig.

Scherpstellen met een laserstraal

De camera aan de achterzijde van de LG G3 heeft een sensor met 13 megapixels. Bijzonder is de laser die precies meet op welke afstand het onderwerp zich bevindt, waardoor het ook in mindere lichtomstandigheden goed moet kunnen scherpstellen. De camera aan de voorzijde doet het met 2,1 megapixels.

Het is nog niet bekend wanneer de LG G3 op de markt komt, ook is nog met geen woord gerept over een prijs. Wel verwachten analisten dat LG zijn toestel voor een scherpe prijs in de markt zal zetten, om zo beter te kunnen concurreren met mastodonten als Samsung en Sony.

LG G3 - voor- en achterkant