LG: smartphone met dualcore-processor in maart 2011

LG komt in maart 2011 met een telefoon op basis van een tweekoppige processor. De LG Optimus 2X Speed zou de eerste smartphone met een dergelijk rekenhart. Dat bevestigde de fabrikant vandaag aan technologiewebsite Tweakers.net.

Het toestel draait op Android en bevat een Nvidia Tegra2 cpu. Het is nog niet duidelijk welke versie van Android aan de basis zal staan. 

De LG Optimus 2X Speed zal eerst verschijnen in andere landen, op basis van Android 2.2. Mocht in maart versie 2.3 (Gingerbread) beschikbaar zijn, dan zal LG waarschijnlijk het toestel in Nederland met deze versie lanceren.

Dankzij de dualcore-cpu is het toestel volgens LG zuiniger in gebruik. Het kan namelijk de taken 'tactisch' verdelen over beide kernen, waardoor het minder stroom verbruikt dan wanneer één kern alle taken op zich zou nemen. Beide kernen draaien op 1GHz.

Het formaat van het beeldscherm van de LG Optimus 2X Speed bedraagt 4 inch, met een resolutie van 800x480 beeldpunten. Verder beschikt het over een 8-megapixel-camera welke ook kan filmen in Full HD (1080p).