LinkedIn neemt Lynda.com over

Het zakelijke social media-platform LinkedIn krijg je waarschijnlijk de mogelijkheid om online cursussen te volgen. Vandaag werd bekend dat het bedrijf met de videodienst Lynda.com gaat samenwerken, zo laat Lynda weten op haar blog. 'Toen we benaderd werden door LinkedIn zagen we meteen dat er een match was', aldus Lynda Weinman, oprichter van Lynda.com.

'LinkedIn heeft de grootste database met professionals in de wereld, wie allemaal profiteren van een studie voor nieuwe vaardigheden op hun eigen tempo', aldus Lynda Weinman in haar blog. 'Jeff Weiner, ceo van LinkedIn, en ik geloven beiden dat het gat in vaardigheden één van de grootste sociale problemen is van onze tijd. Technologie verandert snel en mensen moeten hun vaardigheden up-to-date houden. We hebben een gezamenlijke visie om relevante kennis samen te brengen met degenen die nieuwe of sterkere vaardigheden nodig hebben. We geloven dat we samen een positieve impact op de wereldwijde arbeidsmarkt en economie kunnen hebben.'

Samenwerking

Wat de samenwerking precies betekent en wanneer we hier de resultaten van kunnen zien, is niet bekend. Meest voor de hand liggende is dat LinkedIn ook de mogelijkheid gaat geven om cursussen te volgen, aangezien dat hetgeen is wat Lynda.com ook doet. Volgens een journalist van Bloomberg betaalde LinkedIn 1,5 miljoen dollar voor Lynda.com.

Lynda

Lynda.com is één van de grootste websites waar gebruikers online cursussen kunnen volgen. Zo zijn er trainingen in software, fotografie, creatieve en zakelijke vaardigheden. De cursussen worden gegeven door middel van video's. Daarbij is het gebruikelijk dat de cursist oefenmateriaal kan downloaden om er zelf mee aan de slag te gaan.