Linksys 'WiFi-telefoon' met internetbrowser

Het is de derde netwerkproducent dit jaar die een telefoon voor gebruik in wireless-netwerken introduceert. Linksys lanceert met de WIP330 een toestel om goedkoper 'Voice over IP'-gesprekken te voeren via 802.11g-draadloze netwerken.

Het grote voordeel van de nieuwe generatie WiFi-VoIP-telefoons, zoals dit jaar gentroduceerd door D-Link, Netgear en nu ook Linksys, is dat ze geen werkende pc nodig hebben om te kunnen bellen. Ze leggen zelfstandig een verbinding met internet via de draadloze router in huis, kantoor of horeca. De meeste goedkope

Technische specs (o.a.)
■ Ondersteuning voor SIP v2-diensten
■ Compatibel met IEEE 802.11b/g
■ 2.2-inch LCD-kleurenscherm
■ Quality of Service (QoS)
■ Geavanceerd energiebeheer
■ Stand-by tijd van gem. 50 uur
■ Gem. gesprekstijd van 3 uur
■ Drieweg conferencing
■ Gesprekswachtstand en -overzicht
■ Caller ID
■ Snelle hotspot-authentificatie
Skype-telefoons en -headsets die al behoorlijk populair zijn, hebben wl een ingeschakelde computer nodig.

De nieuwe WiFi-telefoon zorgt - volgens Linksys - voor een VoIP-service van hoge kwaliteit, mits maar een Wireless-'G' netwerk en breedband-internet beschikbaar zijn.

Inclusief webbrowser
De intutieve gebruikersinterface van de WIP330 moet gebruikers snel en eenvoudig toegang geven tot de beschikbare Wireless-G netwerken (thuis, in de horeca, op het werk). Daartoe beschikt het over een ingebouwde internetbrowser. Zo kan het toestel ook worden geconfigureerd voor gebruik in een publieke hotspot (met invoer van gebruikersnaam en wachtwoord).
Deze browser kan echter ook gebruikt worden om toegang te krijgen tot webgebaseerde e-mail, om websites te bekijken, en zelfs om internetgebaseerde video te ontvangen, zoals bijvoorbeeld de beelden die gestuurd worden door de WVC54GC Wireless-G Compact Internet Video Camera van Linksys.

Het apparaat is met 300 euro 'ex' btw flink aan de prijs. De echte veelbeller of zakenreiziger met hoge telefoonrekeningen van het hotel, zal het prijskaartje misschien niet afschrikken. De internetbrowser geeft interessante extra mogelijkheden, maar net weer niet voor de zakenman of -vrouw. Die heeft in negen van de tien gevallen toch al een laptop bij zich.

Prijs: ca. 300,-- (excl. btw)| Info: www.linksys.nl