Locatienet mailt files door op je vaste route

Al enige tijd kunnen gebruikers van onlinerouteplanners Routenet.nl en Trafficnet.nl een persoonlijke routeprofielpagina aanmaken. Vanaf 6 juli belooft Locatienet, de onderneming achter deze sites, gebruikers van 'MyTraffic' automatisch op de hoogte te brengen van vertragingen op deze route.

Op dit moment kijken heel wat forenzen zelf even op Teletekst en op sites als of Trafficnet.nl vlak voor en na hun werkdag: hoe erg is het ditmaal op de weg?

Sinds 2007 kunnen gebruikers van Routenet.nl en Trafficnet.nl een MyTraffic-account aanmaken. MyTraffic toont de files en andere vertragende factoren op de persoonlijke route. En berekent telkens de verwachte reistijd op basis van deze gegevens.


Inloggen op de persoonlijke routeprofielpagina van MyTraffic.

Vanaf 6 juli gaat MyTraffic deze meldingen en de verwachte reistijd automatisch e-mailen aan haar gebruikers. Op vaste momenten, of als de verwachte reistijd ineens toeneemt, door bijvoorbeeld een file.

Radarcontroles in e-mailalerts?

Een heel interessante optie van MyTraffic is de mogelijkheid ook voor mobiele radarcontroles gewaarschuwd te worden (zie het tabblad Verkeer in de persoonlijke routepagina). Hij staat, althans, aan te vinken in MyTraffic. Het is WINMAG Pro nog niet duidelijk of ook deze verklikkerfunctie mee wordt genomen in de e-mail-alertsĀ  en e-mailrapportages vanuit MyTraffic.

MyTraffic wordt op 6 juli gepresenteerd tijdens de opening van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW), in het Evoluon in Eindhoven. Daar zal ook Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat bij aanwezig zijn.