Logitech lanceert muis met 'vliegwiel'

Na de extra muisknoppen, het muiswiel en het zijwaarts scrollende muiswiel, introduceert Logitech een nieuwe 'muisrevolutie': een computermuis met een 'vliegwiel'. Geef een zwiep aan het wiel en je scrollt secondenlang door een document. Zo bespaar je 8 meter scrollen per dag.

De Logitech VX Revolution is een draadloze muis die zijn positie op het bureau bepaalt aan de hand van een laserstraal in plaats van met een stof verzamelende muisbal. Dat is niet een noviteit. Het 'MicroGear Precision Scroll Wheel' is dat wel. Deze is uitgevonden om het aantal scrollbewegingen tegen te gaan. Uit een recent onderzoek van Logitech blijkt dat de gemiddelde pc-gebruiker met zijn of haar wijsvinger een scroll-afstand van bijna acht meter aflegt.

Free-spin-modus
Het MicroGear Precision Scroll Wheel vereenvoudigt de manier waarop pc-gebruikers navigeren op twee manieren. In de 'free-spin-modus' kunnen mensen sneller door lange documenten scrollen. Een enkele beweging van de wijsvinger is toereikend om 10.000 regels in een Microsoft Excel-document te scrollen, in slechts zeven seconden. Met een traditioneel scrollwiel zou een dergelijke actie vijfhonderd draaibewegingen vereisen en maar liefst zeven minuten in beslag nemen. En met de click-to-click scroll kun je weer makkelijker over kleine afstanden scrollen.

Googlen met de muis
Een ander nieuwtje op de muis is de One-Touch Search. Selecteer een woord en drop deze automatisch in een internetzoekmachine naar keuze. Je kunt dus ook 'googlen' met deze muis.

Dankzij het ergonomische ontwerp, is de Logitech VX Revolution een natuurlijk verlengstuk van de hand, meldt Logitech in een persbericht.

Desktop- en notebookversie
De Logitech VX Revolution verschijnt in een desktop-versie en een compacte versie voor notebooks. WINMAG heeft een testexemplaar ontvangen en zal binnenkort verslag doen van zijn bevindingen met deze muis.

Prijs: 67,21 (excl. btw) | Info: www.logitech.nl