Logitech met bijzondere desktopset

Wie veel uren achter elkaar met muis en toetsenbord werkt, kan dat maar beterop eenergonomisch verantwoorde manier doen. Onherstelbare RSI-schade ligt op de loer. Logitech introduceert daarom een naar eigen zeggen zeer ergonomisch desktopset, met een bijzondere vorm.

Logitech heeft in zijn nieuwe Cordless Desktop Wavedrie elementen gecombineerd: een golfbeweging, een U-vorm met een constante kromming en zachte ondersteuning voor de handen, waarbij de vorm van het toetsenbord de
contouren van de handen volgt. Hoewel het toetsenbord vreemd oogt, is opnieuw leren typen volgens de fabrikant niet nodig: het Comfort Wave-ontwerp zorgt volgens Logitech ervoor dat handen en vingers zich automatisch op de juiste plek bevinden.

De Logitech Cordless Desktop Wave bestaat uit een draadloos toetsenbord en een draadloze laser muis. De links- en rechtshandige laser muis is speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de gebogen vormgeving van het toetsenbord. De muis is tevens uitgerust met een laser voor een nauwkeurige registratie van bewegingen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Logitech Cordless Desktop Wave keyboard-en-muis combinatie is naar verwachting eind augustus wereldwijd leverbaar. De winkeladviesprijs is 89,99. Het Logitech Wave Keyboard (met draad) is naar verwachting in oktober leverbaar voor een winkeladviesprijs van 49,99. Alle prijzen zijn inclusief btw.