LogMeIn introduceert gratis onlinevergadertool

LogMeIn heeft een gratis onlinesamenwerkingstool beschikbaar gesteld. Met het laagdrempelige join.me kunnen zowel zakelijke als privgebruikers meetings houden tot 250 deelnemers.

Join.me meetings kunnen binnen enkele seconden worden opgezet vanaf de join.me-website of vanaf een gratis desktopapplicatie.

De website biedt twee opties: ‘share’ of ‘join’. Wanneer gekozen wordt voor ‘share’, wordt er direct een meeting opgezet en wordt een meeting link en een 9-cijferige code gecreëerd die je kunt delen via bijvoorbeeld e-mail of Twitter. Door op de link te klikken kunnen deelnemers de vergadering bijwonen, zonder dat registratie nodig is.

Pro-versie

Join.me komt ook in een ‘pro’-versie. Deze biedt eenvoudige meeting planners, gepersonaliseerde join.me-codes (bv. http://join.me.pietsweekvergadering) en de mogelijkheid om andere gebruikers toe te voegen en te verwijderen binnen het join.me-account. Ook kun je bepalen wie welke meeting mag bijwonen middels een 'meeting lock'.

De ‘pro’-versie van join.me is verkrijgbaar in de vorm van een maand- en een jaarabonnement. De prijs hiervan is aan te vragen bij LogMeIn via de website.