LogMeIn vernieuwt remote control-dienst

'Remote computing' oftewel pc-gebruik of pc-beheer op afstand, is handig voor systeembeheerders en af-en-toe-thuiswerkers. De besturing op afstand kan stukken sneller, eenvoudiger en zelfs inclusief geluid, met de nieuwste versies van LogMeIn-dienst, meldt de gelijknamige producent.

LogMeIn, populair bij beheerders, maar ook bij thuiswerkers, komt in de smaken LogMeIn Free, LogMeIn Pro en LogMeIn IT Reach.

Met de software en de achterliggende LogMeIn-internetdienst kunnen pc-gebruikers toegang krijgen tot elke pc met internetverbinding thuis of op het werk. Binnenkort lanceert LogMeIn nieuwe versies van zijn diensten. Tot de verbeteringen behoren onder andere de mogelijkheid het geluid van de computer op afstand te horen, een gebruikersinterface met eenvoudiger menu's en het slepen van bestanden tussen de lokale computer en computers op afstand.

"Locatie niet meer relevant"
"De afgelopen paar jaar zijn we uitgegroeid tot de meest populaire dienst voor remote access - LogMeIn is genstalleerd op meer dan 25 miljoen computers mede dankzij de continue verbeteringen die we doorvoeren door goed te luisteren naar onze klanten", aldus Michael Simon, CEO bij LogMeIn, Inc. "Locatie is niet meer relevant met LogMeIn. Onze klanten kunnen computers op afstand naadloos benaderen, ongeacht hun locatie."

Alle LogMeIn-gebruikers kunnen (straks) gebruikmaken van de nieuwe gebruikersinterface. De overige verbeteringen zijn alleen beschikbaar voor LogMeIn Pro en LogMeIn IT Reach.

LogMeIn Free
LogMeIn Free is een gratis dienst die snelle, veilige en eenvoudige verbinding met een computer op afstand mogelijk maakt vanaf bijna elke computer of Pocket PC met een snelle internetverbinding. Gebruikers krijgen on-demand toegang tot hun computers thuis en op het werk zodat zij, ongeacht hun locatie, desktop-bestanden en netwerkbronnen kunnen bekijken. Veel gebruikers overal ter wereld gebruiken LogMeIn Free als zowel een professioneel als persoonlijk hulpmiddel voor ondersteuning van computers op afstand.

Info: https://secure.logmein.com/products/free

LogMeIn Pro
LogMeIn Pro biedt mobiele professionals dezelfde snelle, veilige en eenvoudige verbinding op afstand met hun computer thuis of op het werk als LogMeIn Free, maar met extra 'productiviteitsverhogende mogelijkheden', zoals de mogelijkheid bestanden te slepen, knippen en plakken, geluiden van de remote computer lokaal afspelen, printen op afstand, delen van grote bestanden en beperkte meeting-mogelijkheden. LogMeIn past zeer geavanceerde beveiliging toe in de vorm van 128 tot 256 bit SSL-encryptie om niet geautoriseerde toegang te voorkomen.

Info: https://secure.logmein.com/products/pro/

LogMeIn IT Reach
LogMeIn IT Reach is een lichte oplossing die ondernemingen van elke omvang geavanceerde tools voor toegang, ondersteuning, beheer en rapportage op afstand biedt. Het is eenvoudig te implementeren: binnen enkele minuten tot uren zijn enkele tot honderden computers gereed met minimale interactie door de eindgebruiker. Via de webgebaseerde interface haakt IT Reach eenvoudig in op bestaande netwerken en infrastructuren zonder de bestaande applicaties te verstoren. De oplossing omvat geavanceerde tools voor rapportage die IT-ondersteunende medewerkers helpen bij het nog beter monitoren, analyseren, repareren en het toewijzen van kosten aan de juiste afdelingen.

Info: https://secure.logmein.com/products/it/

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwste versies zijn al als bta verkrijgbaar. De definitieve versies worden eind september verwacht. Iedereen die de proefversie downloadt ontvangt een automatische update voor de finale versie. LogMeIn Free is een gratis dienst. LogMeIn Pro (https://beta.logmein.com/products/pro/) en LogMeIn IT Reach (https://beta.logmein.com/products/it/) kosten $ 12,95 per maand of $ 69,96 per jaar, per PC. LogMeIn biedt tot 30 september 2007 een speciale prijs van $ 39,95 voor de nieuwste versie van LogMeIn Pro.

Info: www.logmein.com