Lollipop beschikbaar op Europese Galaxy S5

De Europese uitrol van Android 5.0 Lollipop is bij Samsung begonnen. De eerste telefoon met de nieuwste versie van Android is de Galaxy S5, later volgen de oudere smartphones van het merk. Gebruikers in Polen zijn de eerste die de update te zien krijgen.

Volgens Sammobile, die het nieuws van de uitrol oppikte, volgen de andere van de Europese landen snel. De Galaxy S5 is echter niet de eerste fabrikant die Android 5.0 uitrolt; LG, Motorola en Googles eigen Nexus-apparaten hadden de update al eerder beschikbaar.

Updates

Bij de uitrol van Samsung wordt een softwarelaag van het bedrijf over de Lollipop-versie heen gezet. Daardoor lijkt deze nieuwe versie voor Samsung-gebruikers vertrouwd, maar er wordt op enkele punten wel vastgehouden aan het nieuwe Material Design dat Google met Android 5.0 introduceert. In dit nieuwe design zitten meer platte vlakken, heldere kleuren en meekleurende menubalken. Het multitaskscherm is in de Samsung-versie van Lollipop ook aanwezig. Het scherm toont via een verticale carrousel alle openstaande apps. Ook is er een nieuw vergrendelingsscherm waar notificaties op te zien zijn, een prioriteitenmodus en nog vele andere updates.

Uitrol andere toestellen

De LG G3, de Galaxy S5 Mini, de Galaxy Note 4 en de Galaxy Alpha worden waarschijnlijk aan het einde van dit jaar geupdated. Toestellen van andere merken en oudere varianten krijgen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 de update.