Maak je app Windows-ready tijdens BarCode

Het is geen verrassing dat de Windows Store lang niet zo populair is als de App Store van Apple en Play Store van Google. Het aanbod apps is simpelweg een stuk beperkter en daar wil Microsoft iets aan doen. Tijdens hun evenement BarCode sluiten ze ontwikkelaars een dag lang op zodat ze hun iOS- en Android-apps naar Windows kunnen porten.

Op vrijdag 7 februari om 19.00 uur kun je je als app-ontwikkelaar 24 uur vrijwillig laten opsluiten in de gevangenis van Rotterdam. Microsoft organiseert die dag BarCode, een evenment waarbij ze ontwikkelaars willen aanzetten Android- en iOS-apps geschikt te maken voor Windows. Het gaat hier zowel om Windows Mobile als Windows 8.

Hulp

Volgens Marcel Timmer, Director Developer & Platform Evangelism bij Microsoft, zijn Windows 8 en Windows Phone bezig 'aan een enorme opmars', waardoor ontwikkelaars er baat bij hebben als hun apps ook in de store van Microsoft staan. Omdat deze apps ontwikkeld zijn voor iOS en Android, hebben veel ontwikkelaars moeite hun app voor Windows geschikt te maken. Om een handje te helpen, wil Microsoft ontwikkelaars niet alleen de mogelijkheid bieden 24 uur lang ongestoord te kunnen werken, er staan ook de nodige experts klaar die de app-bouwers kunnen helpen bij het grote port-avontuur.

Aanmelden

Ben je ontwikkelaar en heb je interesse? Dan kun je je opgeven via www.barcode.nl. Het enige wat je hoeft mee te nemen is een eigen slaapzak, eventuele toiletspullen en uiteraard een laptop met de benodigde programma's.