Magento: vier tips van experts

Magento is in korte tijd een van de meest gebruikte webshoppakketten geworden. WINMAG Pro vroeg een viertal experts handige tips voor wie met deze opensourcecode aan de slag gaat.

Ray Bogman is mede-oprichter van Jira ICT (www.jira.nl), een expertisecentrum voor opensource CMS-systemen als Magento. Hij is bij zijn bedrijf werkzaam als Joomla!- en Magento-consultant.

Bogman heeft ook jaren als security manager gewerkt in het serverpark van KPN. Daar deed hij veel ervaring op met systeembeheer en webserverbeveiliging. Wat dat betreft: Bogman ziet klanten soms worstelen met grote gevolgen van kleine beheerfouten, ook bij Magento-projecten: "Een foutje is snel gemaakt, dus zorg altijd dat je terug kunt vallen op een goede back-up." Heel belangrijk vindt Bogman dat bij een webshop de technologie slechts een deel van het verhaal is: "Een goede webshop komt alleen tot stand als er een goed businessplan klaar ligt. Wie is je doelgroep? Welke uitstraling moet de shop daarom hebben? Wat is de marketingstrategie?"