'Mamut One klaar voor de markt'

WINMAG Pro kondigde dit voorjaar de lancering aan van Mamut One, een business-softwareplatform, draaiend op servers en pc's. Nu is het product klaar, meldt de producent trots. Mamut One is bijzonder door zijn focus op kleine bedrijven en de software+services-aanpak.

In de basis is Mamut One een bundel gentegreerde Windows-applicaties voor relatiebeheer, verkoop, urenregistratie, inkoop, artikel- en magazijnbeheer, telebankieren en een compleet administratiepakket. Mamut richt zich met de One-bundel op bedrijven uit alle branches met 1-50 werknemers.

Dashboard
Via een centraal dashboard krijgt de gebruiker toegang tot voorgedefinieerde rapportages en management-informatie zoals de behaalde omzet in de afgelopen maand. Deze gentegreerde aanpak moet drukbezette ondernemers en kenniswerkers in het MKB aanspreken.


Binnen Mamut One is een Windows-gebaseerd n een webgebaseerd 'dashboard' beschikbaar.

Uniek van


Mamut Software, Dave Kroder

"De MKB-er kan nu zelf aan de slag".

Dave Kroder van Mamut Software over zijn nieuwe kleinbedrijf-totaalpakket.

de nieuwe Mamut-software is dat je ook toegang kunt krijgen tot allerlei internetgebaseerde diensten. Volgens Mamut's Country Manager Dave Kroder, zijn deze optionele internetservices behoorlijk uitgebreid: "Een juist toegevoegde hosted dienst is websitehosting inclusief een geavanceerde webbuilder van het Noorse eZ Systems (ez.no), eZ Publish. De websites van ELLE en de NASA zijn hier bijvoorbeeld mee gebouwd. Het is zeer krachtige, webgebaseerde software en daar kan de mkb-er nu zelf mee aan de slag."

Gehoste webwinkel
De andere online modules waren al bekend bij de aankondiging van Mamut One maar wil Dave Kroder nog graag nog een keer noemen: "Denk aan een gehoste webwinkel met een koppeling naar de Mamut-administratie. Of de op internet draaiende communicatieserver Hosted Exchange inclusief SharePoint voor het efficint online uitwisselen van documenten. Maar ook onlineback-up. En natuurlijk Live Meeting voor online conferenties tussen collega's. En last bu not least Valadis voor het online laten controleren van je boekhouding op afwijkingen."


Documentuitwisseldienst SharePoint is bereikbaar vanuit Mamut One.