Mango-update Windows Phone 7 dit najaar

De grote update voor Windows Phone 7, met de naam Mango, komt dit najaar. Dit maakte Microsoft bekend tijdens de MIX 2011 conferentie. De update moet onder meer multitasking, een nieuwe browser en de Nederlandse taal toevoegen.

Het toevoegen van multitasking wordt gezien als de grootste vooruitgang. Dit maakt het mogelijk om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken. Ook zijn er optimalisaties voor het downloaden van data en het op de achtergrond afspelen van muziek. Omdat dit proces meer vergt van de accu is ook hiervoor een verbetering aangebracht in de update.

Voor de Nederlandse markt zal de toevoeging van de Nederlandse taal waarschijnlijk de grootste verbetering zijn. Gebruikers in Nederland krijgen hiermee eindelijk toegang tot de Windows Phone Marketplace om apps te downloaden. Naast onze taal voegt Microsoft nog vijftien andere nieuwe talen toe.

De grafische interface van het mobiele besturingssysteem zal met de update ook een opfrisbeurt krijgen. Zo voegt de softwaregigant dynamische tegels toe. Deze zogenaamde Live Tiles zijn in staat om actuele informatie weer te geven. Daarnaast wordt ook de zoekfunctie verbeterd.

De browser van Windows Phone 7 krijgt dezelfde interface als Internet Explorer 9. De hardwarematige versnelling via de grafische processor die in de desktopvariant zit komt ook naar het mobiele besturingssysteem. Verder krijgt de browser ondersteuning voor de html5-standaard.