Marktplaats-verkoop kan worden uitbesteed

Vanaf vandaag kunnen particulieren die producten via Marktplaats.nl te koop willen aanbieden maar dit niet zelf willen doen, ook terecht bij een zogenaamde Marktplaats Handelspost.

Een Marktplaats Handelspost is een winkel gespecialiseerd in de verkoop van (gebruikte) goederen via Marktplaats.nl. Voor een kleine vergoeding neemt de Marktplaats Handelspost het gehele verkooptraject uithanden. Een Marktplaats Handelspost is een onafhankelijk bedrijf dat geen eigendom van Marktplaats is.

Iedereen die over een fysieke winkel beschikt en een gecontroleerde verkoper op Marktplaats is, kan een aanvraag voor Marktplaats Handelspost indienen. Een gecontroleerde verkoper wil zeggen dat de verkoper bij Marktplaats geregistreerd staat en dat de identiteit van de verkoper geverifieerd is. De Marktplaats Handelsposten zijn te herkennen aan een speciaal logo.

Ondanks het succes van internet in Nederland zijn er nog steeds mensen die geen internet hebben of geen tijd hebben om een online advertentie te plaatsen, vertelt Oscar Diele, Algemeen Directeur Marktplaats.nl. Daarnaast zijn er ook Marktplaats-gebruikers die liever geen bezoekers aan de voordeur willen. Met introductie van de Marktplaats Handelsposten bieden we onze gebruikers de mogelijkheid om het volledige verkooptraject uit handen te geven.

Info: http://statisch.marktplaats.nl/help/kopenverkopen/beginnendeverkopers.html