'Marktplaats.nl is barometer van Nederland'

In september begint het nieuwe studiejaar weer voor studenten en scholieren. Op Marktplaats.nl is het schooljaar echter al in volle gang. Er wordt massaal gezocht naar studiegerelateerde zaken als laptops, studieboeken en zaken voor op kamers.

Ook worden materialen uit eerder studiejaren in deze periode in grote getalen aangeboden op de site. De rubriek Studieboeken en Cursussen staat momenteel op nummer n in de top tien van populairste rubrieken op Marktplaats.nl. Dat houdt in dat gedurende de maand juli per dag gemiddeld meer dan 1.400 advertenties in deze rubriek zijn geplaatst.

Het zoekgedrag op Marktplaats.nl wordt sterk benvloed door het seizoen en actuele zaken. Door meer in detail te kijken naar het zoekgedrag van Nederlanders op Marktplaats.nl kun je heel goed zien welke producten en merken momenteel gewild zijn en welke trends er spelen, zegt Oscar Diele, marketing directeur eBay Nederland & Marktplaats.nl.

In dat opzicht is Marktplaats.nl een soort barometer voor wat Nederland bezighoudt. Enkele weken geleden waren dat verkoelende producten als aircos en zwembaden en daarvoor het WK. Nu is heel duidelijk het nieuwe schooljaar in zicht.

Info: www.marktplaats.nl