McAfee hekelt groot WiFi-netwerk in Londen

Het bestuur van de Engelse hoofdstad Londen is van plan om het financile district van de stad "The Square Mile", van een groot publiekelijk Wi-Fi netwerk te voorzien. Beveiligingsproducent McAfee voorziet echter problemen.

Lantaarnpalen en verkeersborden zullen van antennes worden voorzien, zodat het draadloze netwerk, dat binnen een half jaar gerealiseerd zou moeten zijn, iedereen binnen het gebied internettoegang geeft.
McAfee, een van de grootste producenten van beveiligingssoftware, heeft bedenkingen. "Onze grootste zorg is dat mensen zich drukker maken over connectiviteit dan security. Always-on breedband maakt het makkelijker voor hackers om mensen als doelwit te kiezen. Ook de nodige kennis ontbreekt, omdat mensen niet met deze technologie bekend zijn," aldus Sal Viveros.

Financile gegevens
Er gaan veel financile gegevens in de "Square Mile" rond, en door de hoge dichtheid van mobiele apparaten, zou het risico extra toenemen. Het is ook nog niet bekend wat voor security maatregelen er genomen worden om gegevens te beveiligen, maar de meest voor de hand liggende opties zijn WPA of WEP.
Ook de juridische aspecten zijn een zorgenkind. Via het draadloze netwerk zouden ongeautoriseerde personen toegang tot vertrouwelijke gegevens kunnen krijgen. Naast het installeren van technische oplossingen, moeten bedrijven dit in hun zakelijke contracten afvangen, vindt juridisch expert Robin Bynoe.