McAfee levert beveiliging aan tweederde van alle USB-fabrikanten

McAfee kondigt aan dat het bedrijf tweederde van alle USB-fabrikanten voorziet van anti-virus technologie. McAfee heeft OEM relaties met onder andere: Kingston Digital, SanDisk, en Yoggie Security Systems.

Eén van de meest populaire mobiele apparaten zijn op dit moment verwisselbare USB-opslagmedia. De toename van USB-apparaten binnen en buiten de corporate omgeving maakt het noodzakelijk om apparatuur te beschermen, zodat het geen kanaal voor malware wordt. McAfee beschermt gebruikers tegen besmetting met een automatische anti-malware-scan, die bestanden beschermt als een overdracht van een besmette PC naar het USB-station plaatsvindt.

“Of het nu gaat om intellectueel eigendom, vertrouwelijke informatie of bedrijfsgeheimen; bedrijven, overheden en defensie moeten alle noodzakelijke maatregelen nemen om hun gegevens zo goed mogelijk te beveiligen," zegt David Scholtz, senior vice president of worldwide strategic alliances van McAfee. "Conventionele USB-drives en andere verwijderbare opslagapparaten kunnen mogelijk virussen, wormen en andere kwaadaardige dreigingen bevatten om systemen binnen te dringen. De combinatie van McAfee’s anti-virus technologie met het aanbod van onze OEM-partners biedt de bescherming die nodig is tegen verspreiding van malware, gegevensverlies of lekken.”

Het McAfee OEM Alliance programma integreert McAfee-expertise en McAfee-beveiliging met bestaande en nieuwe producten voor endpoints, servers, data en netwerken. Deze dekking omvat apparaten verspreid over een breed scala van industrieën, waaronder retail, gezondheidszorg, energie en financiële diensten.