Medewerker nog steeds zwakste schakel in beveiliging volgens Check Point

Voor het onderzoek 'The Impact of Mobile Devices on Information Security’ van Check Point zijn bijna achthonderd IT-professionals ondervraagd over mobiele veiligheid in zakelijke omgevingen. Uit het onderzoek blijkt dat het overgrote deel nog steeds moeite heeft met beveiliging van mobiele apparatuur van de eigen medewerkers.

De ondervraagden komen ondermeer uit Verenigde Staten, Australië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 87 procent van de ondervraagden is ervan overtuigd dat medewerkers de grootste bedreiging vormen. Onvoorzichtigheid met bedrijfsinformatie wordt hierbij als voornaamste probleem genoemd.

Groei incidenten in 2015

Ook de toekomst zien de ondervraagden niet hoopvol in. 82 procent geeft aan dat ze verwachten dat het aantal beveiligingsincidenten zal toenemen, terwijl 98 procent zorgen heeft over de impact van deze incidenten. Android wordt gezien als gevaarlijkste platform waarbij de kans op incidenten het hoogste is, aldus de 64 procent die dit platform aanwijzen als boosdoener. Dit is in vergelijking met iOS, BlackBerry en Windows Mobile.

Het gehele report van Check Point is hier te downloaden.