Medias W: 2 schermen, 1 smartphone

Dual screen-designs lijken terug te keren naar de voorgrond, in Japan tenminste. Waar dit vandaan komt, en of dit ook echt een voorliefde voor dergelijke vormgeving of gewoon toeval is, weten we niet. Maar dat ze in Japan van bijzondere telefoons houden staat als een paal boven water, bewijst ook de Medias W.

De op Android draaiende smartphone Media W werd al een jaar geleden getoond maar is nu officieel aangekondigd. Het apparaat heeft twee 4,3-inch hd-schermen die gecombineerd kunnen worden tot een enkel scherm.

Het apparaat draait verder op een 1,5GHz dual-core processor en bevat Android-versie 4.1. Dankzij de twee schermen kent het apparaat allerlei leuke trucjes om met de extra ruimte om te gaan. Zo kun je er voor kiezen om het besturingssysteem over de gehele oppervlakte te tonen of enkel op een scherm terwijl je het andere scherm voor secundaire functies gebruikt. Denk aan het switchen tussen apps bijvoorbeeld.

Verdere details over het apparaat zoals prijs en verkrijgbaarheid zijn nog niet bekend. Ook niet of het apparaat naar Europa komt. Echter, NEC, producent van de Medias W, noemt het apparaat wel een 'global model' dus wie weet!

Een dual-screen smartphone van NEC
Only in Japan, maar hopelijk niet: de Medias W van het Japanse NEC is vandaag officieel aangekondigd