Meer Apple-apps op Android?

Lange tijd leeg het onmogelijk: apps van Apple op je Android. Het werd in november toch realiteit toen de Apple Music-app beschikbaar kwam op Google Play.

Apple Music-app scoort in Google Play

Water en Vuur. Apple en Android. Het zijn nog steeds geen vrienden, maar nu de Apple Music-app sinds november verkrijgbaar is via Google Play, is de deur op een flinke kier komen te staan. 

Meer Apple-apps?

De Apple Music-app is de eerste Apple-app te gebruiken op een Android-apparaat. Dat is blijkbaar erg goed bevallen, het Amerikaanse bedrijf is van plan om meer van haar apps Android-ready te maken. 

Tim Cook

Het is geen vaag gerucht, Apple-ceo Tim Cook himself hintte op deze ambities tijdens een recent evenement voor de werknemers. Cook vertelde er dat Apple Music op Android een proef was om zo te onderzoeken of verdere uitbreiding op Android een slimme zet is.

Kortom: de kans is aanwezig dat Android-gebruikers binnenkort via hun smartphone toegang krijgen naar Apple's iCloud- en iMessage-diensten. En wat te denken van Apple Play op je eigen Android? De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Apple heeft Android in de smiezen
Tim Cook hint op meer Apple-apps op Android.