Meerdere OS'en op de Intel-Mac met Parallels Desktop

Parallels Desktop voor de Mac is de proeffase voorbij. Vanaf nu kunnen Mac-systemen met een Intel-processor met behulp van deze software Windows, Linux en Mac OS X draaien, zonder het systeem opnieuw op te starten.
Voorheen was dat nog niet mogelijk, simpelweg Parallels Desktop het eerste softwarepakket voor de Macis dat deze vorm van virtualisatie aanbiedt.

Gebruikers die Parallels Desktop auto-update hebben ingeschakeld ontvangen automatisch updates. Anderen kunnen zelf updates downloaden via de Check for Updates knop binnen het Help-menu van Parallels of rechtstreeks updates binnenhalen via www.parallels.com/download/desktop.

Active Parallels Desktop-gebruikers hoeven hun gast-besturingssystemen en -applicaties niet opnieuw te installeren na de Official Update. Wel moet dan Parallels Tools opnieuw worden genstalleerd. Nieuwe gebruikers kunnen een testversie (15-dagen gratis) downloaden en evalueren via www.parallels.com/en/buyonline. Daarnaast is de software via diverse verkooppunten verkrijgbaar. De adviesprijs is 79,99 euro, inclusief btw.