Meerderheid positief over 'Het Nieuwe Werken'

Een meerderheid van de Nederlandse beroepsbevolking is positief over 'Het Nieuwe Werken'. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Monsterboard.nl.

De meerderheid van de respondenten ziet Het Nieuwe Werken als een uitkomst, omdat ze hun werk kunnen doen wanneer ze dat het beste uitkomt. Slechts acht procent van de respondenten is minder positief over deze manier van werken. Vier procent vreest dat onregelmatige werktijden een aanslag betekent op hun privéleven.

De andere helft denkt niet genoeg discipline te hebben om zelf zijn werktijd in te delen. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat 35% van de respondenten geen idee heeft wat Het Nieuwe Werken inhoudt.

Aan de slag

Volgens Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl, moeten werkgevers met deze uitkomsten aan de slag. “De toename van het aantal professionals en de technologische vooruitgang zorgen ervoor dat werken in minder vaste structuren hoeft plaats te vinden dan 10 tot 20 jaar geleden.

Werknemers van alle leeftijden hebben behoefte aan flexibiliteit en beschouwen het als waardevol om een gezonde werk-/privébalans te krijgen. Wij weten van veel van onze klanten dat zij Het Nieuwe Werken beschouwen als de sleutel om talent aan zich te binden en gebonden te houden”, aldus Hammond.