Met Joomla! maakt iedereen een professionele site

Joomla! is waarschijnlijk het beste open source raamwerk voor een complete website. Joomla! bestaat uit een kant en klaar (wisselbaar) design en een uitgebreid content management systeem. Vrijwel alles is mogelijk, maar dat maakt Joomla! ook complex. Wij helpen je op weg.


Op internet wemelt het van de aanbieders van al of niet gratis templates voor Joomla!. Goede ontwerpen vind je ondermeer op www.joomlashack.com ofwww.rockettheme.com, met live voorbeelden op http://demo.rockettheme.com.


Een content management systeem (CMS) is bedoeld om zonder te programmeren teksten, afbeeldingen of andere media-elementen op een website te plaatsen. Dat scheelt tijd en heeft als extra voordeel dat er vrijwel geen technische kennis voor nodig is, wat het voor een brede groep eindgebruikers geschikt maakt.

Bij Joomla! ligt dat toch iets anders. Het is niet alleen ontworpen om de inhoud van een site te beheren, maar ook om in hoge mate zelf de indeling en functionaliteit ervan een site te bepalen. Het systeem zit logisch in elkaar, maar is desondanks behoorlijk ingewikkeld en vraagt zeker een paar dagen om er lekker in te komen. Gelukkig levert Joomla! na installatie direct al een volledige werkende basiswebsite op, die je slechts hoeft aan te passen.