'Mexicaanse griep stimuleert thuiswerken'

De Mexicaanse griep zorgt voor een groeiende vraag naar thuiswerkplekken. Dat beweert althans ICT-dienstverlener AAC Cosmos.

ICT-dienstverlener AAC Cosmos bemerkt een groeiende vraag naar oplossingen voor thuiswerkplekken sinds de uitbraak van de Mexicaanse griep. In een oproep vraagt het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) bedrijven maatregelen te nemen die verspreiding van het virus beperken. Als eerste redmiddel blijken veel bedrijven te kiezen voor thuiswerken.

De ICT-dienstverlener roept ondernemingen op zich te bezinnen op oplossingen die ervoor zorgen dat het bedrijf operationeel blijft en de schade tot een minimum beperkt wordt als werknemers ten prooi vallen aan de griep.

Oplossing

Volgens AAC Cosmos kan het uitbreiden van het aantal thuiswerklicenties al een eenvoudige oplossing zijn. Door werknemers van huis uit toegang te geven tot bedrijfsapplicaties blijft de business continuity gewaarborgd. Werknemers waarvan vermoed wordt dat ze Mexicaanse griep hebben, kunnen daardoor het zekere voor het onzekere nemen en de werkvloer vermijden.

Een klant van AAC Cosmos die al proactief maatregelen neemt is AKD Prinsen Van Wijmen advocaten en notarissen, behorende tot de top tien van advocatenkantoren in Nederland. AAC Cosmos heeft het aantal thuiswerklicenties uitgebreid van 100 naar 200. “Onze werkzaamheden kunnen indien noodzakelijk voor een groot gedeelte ook van huis uit gedaan worden. Via een paar eenvoudige maatregelen kunnen wij voorkomen dat onze elementaire bedrijfsprocessen negatieve invloed ondervinden van de grieppandemie”, zegt Cees de Vos, Directeur ICT bij AKD Prinsen Van Wijmen.