Microsim ook in Nederland leverbaar

Een aantal grote providers, waaronder T-Mobile, KPN en Vodafone, hebben aangegeven het kleine formaat microsim te gaan leveren. Tot nu toe is alleen van de iPad 3g en de volgende generatie iPhone bekend dat ze microsim gebruiken.

De microsim maakt het mogelijk de telefoonmodule nog kleiner uit te voeren. Een microsim is niet veel groter dan de zichtbare chip zoals die op een normale sim te vinden is. Apple heeft aangekondigd de microsim voor al zijn apparaten in te voeren. Andere fabrikanten hebben zich hier nog niet over uitgelaten.

Van de Nederlandse providers was al bekend dat KPN en Vodafone de microsim  gaan leveren. Nu heeft ook T-Mobile bekend gemaakt dat ze vanaf 28 mei de microsim leveren. Niet geheel toevallig dezelfde datum als de release van de iPad 3g in Europa.

Via een persbericht liet T-Mobile weten te verwachten dat meer fabrikanten over zullen gaan naar de microsim. Voor klanten met een mobiel die nog niet de microsim leveren zullen adapters beschikbaar zijn.

Update: Vodafone heeft bij navraag ons telefonisch bevestigd dat ze de microsim gaan leveren, een termijn is nog niet bekend. Ook wisten zij ons te vertellen dat een aantal fabrikanten binnenkort over zullen gaan op de nieuwe standaard.