Microsoft: Apple mag 'App Store' niet vastleggen

Microsoft wil via het Amerikaanse Patent and Trade Office voorkomen dat Apple de term 'App Store' als handelsmerk vastlegt. Volgens Microsoft is de benaming te algemeen geworden en zouden concurrenten deze ook moeten kunnen voeren.

Apple deed de aanvraag voor het vastleggen van de naam 'App Store' in 2008, toen de applicatiewinkel online ging en gebruikers apps konden downloaden op hun iPhone 3G. Inmiddels hebben concurrenten hun eigen applicatiewinkels gelanceerd onder andere namen: Android Market voor Android, App World voor BlackBerry, Ovi Store voor Nokia en Windows Phone Marketplace voor Windows Phone 7.

Microsoft is van mening dat zowel het woord 'app' als het woord 'store' algemene begrippen zijn, zo valt inĀ  het bezwaarschrift te lezen dat het bedrijf heeft ingediend. Als voorbeeld voert Microsoft de term 'Computer Store' aan, dat volgens een eerdere uitspraak van het Patent and Trade Office niet kon worden vastgelegd omdat hiermee computerwinkels in het algemeen mee worden aangeduid.