Microsoft breidt mogelijk uit met Android-apps in Stores

De Windows Phone Store en de Windows Store hebben samen meer dan 527.000 apps beschikbaar. Het zou echter zo kunnen zijn dat dit aanbod nog verder vergroot wordt door Android-apps; Microsoft denkt nog steeds aan de mogelijkheid om Android-apps binnen de Windows-omgeving toe te staan.

Neowin, een doorgaans goed geïnformeerde website, meldt dat de gesprekken over het toestaan van Android-apps binnen de Windows-omgeving nog steeds gaande zijn. Dit zou volgens de website gedaan worden om het gebrek aan apps voor met name het Windows Phone-besturingssysteem te compenseren. Uit cijfers van Microsoft blijkt dat er ongeveer 340.000 apps in de Windows Phone Store te vinden zijn. In de winkel voor Windows 8-toestellen, de Windows Store, staan er ongeveer 187.000. In de Google Play Store zijn ruim 1,3 miljoen applicaties te vinden, een veel groter aanbod dus.

Integratie

Als Microsoft inderdaad Android-apps integreert in Windows wordt er geen directe toegang gegeven tot de Google Play Store. De Android-applicaties zouden eerst naar de ontwikkelaarsomgeving van Microsoft overgezet moeten worden en draaien daarna op Windows. Hoe dit proces in zijn werk zou moeten gaan, is niet gezegd. Microsoft heeft nog niets laten weten over deze mogelijkheid. Volgens Microsoft zelf worden de Windows Phone Store en de Windows Store wel flink uitgebreid; elke dag worden er volgens het bedrijf honderden nieuwe apps toegevoegd.