Microsoft brengt begin juni laatste testversie van Windows 8 uit

Microsoft zal begin juni de zogenoemde ‘Release Preview’ uitbrengen van Windows 8, de laatste testversie van het besturingssysteem. Dit nieuws maakte Steven Sinfosky bekend tijdens de Windows 8 Dev Days in Japan. De uiteindelijk versie ligt vermoedelijk in september of oktober in de winkels.

De Release Preview is de derde testuitvoering die Microsoft uitbrengt. Vorig jaar september moest de Developer Preview softwareontwikkelaars alvast warm maken voor Windows 8, in februari kwam er vervolgens een Consumer Preview zodat consumenten alvast met de nieuwe software aan de slag konden.

De definitieve versie van Windows 8 zal uitkomen in vier verschillende varianten. De standaardversie voor consumenten zal simpelweg Windows 8 gaan heten, daarnaast komt er een Pro- en Enterprise-pakket voor bedrijven. Als laatste is er Windows RT, de uitvoering voor ARM-processoren die voornamelijk op tablets zal draaien.

De meest opvallende verandering in de nieuwe editie van Windows is de zogenoemde Metro-interface. Door het gebruik van grote gekleurde tegels voor het opstarten van apps moet het systeem een stuk makkelijker te bedienen zijn met een aanraakscherm.

Microsoft brengt begin juni laatste testversie van Windows 8 uit
De Release Preview is de derde testuitvoering die Microsoft uitbrengt.