Microsoft brengt publieke Exchange Server-bta uit

Microsoft heeft een publieke btaversie van Exchange Server 2007 online gezet.

De btaversie kan hiergedownload of besteldworden. De release biedt volgens de softwaregigant verbeteringen op het gebied van veiligheid en mobiele toegang. Daarnaast moet de software voorzien in een betere integratie van verschillende communicatiemanieren, een weg die Microsoft ook met zijn Live Communications-raamwerk is ingeslagen.

Unified communications
Naar verwachting zal voor de ondersteuning van dergelijke 'unified communications'-features, waarbij het streven is om e-mail, telefonie en instant-messaging te integreren, wel een meerprijs moeten worden betaald.

Boekhoudschandalen
Verder bevat de nieuwe Exchange Server-software verbeteringen om het werk van systeembeheerders te vereenvoudigen. Ten slotte biedt de programmatuur ondersteuning voor de opslag van communicatie, wat, naar aanleiding van een reeks boekhoudschandalen, in de VS sinds 2002 verplicht is.

Forefront Security
Microsoft heeft tevens een begeleidende publieke bta van Forefront Security for Exchange Server uitgebracht.

Forefront is Microsofts nieuwe submerk voor zakelijke securityproducten; het veiligheidspakket voor Exchange Server is het eerste product dat onder die merknaam van de lopende band van het bedrijf komt afrollen. Het pakket biedt, in de woorden van Microsoft, 'geavanceerde bescherming tegen virussen, wormen en spam'.