Microsoft brengt Release Preview van Windows 8 uit

Microsoft heeft de laatste testversie van Windows 8 vrijgegeven, de zogenoemde Release Preview. Nieuw zijn onder meer de toevoeging van nieuwe talen, een gewijzigde versie van Internet Explorer 10, andere Metro-apps en multi-monitor-ondersteuning.

Microsoft heeft de versie van Internet Explorer 10 in de Metro-interface nu standaard voorzien van Flash-ondersteuning. Bovendien zou de Mail-applicatie een stuk vloeiender en stabieler moeten werken. Ook zijn er nieuwe Metro-applicaties voor de eigen diensten Hotmail, Skydrive en Messenger.

Windows Store

Volgens het Amerikaanse softwarebedrijf bevat de Windows Store honderden nieuwe en geüpdate applicaties, waaronder die van Wikipedia. Voor de rest vonden de grootste veranderingen vooral onder motorkap plaats. De Release Preview is feature-complete, er komen tot de uiteindelijke versie dus geen nieuwe functies meer bij.  

De Release Preview is de derde versie die de Amerikaanse softwareproducent heeft uitgebracht. Het begon met de Developer Preview in september vorig jaar, gevolgd door de Consumer Preview in maart. De zogenoemde Release To Manufactoring (RTM)-uitvoering moet in augustus klaar zijn waarna het besturingssysteem een paar maanden later in de winkels moet liggen.

IE10

Windows 8 komt in vier uitvoeringen. De standaard consumentenuitvoering gaat simpelweg Windows 8 heten, de zakelijke versie ‘Pro’ en de grootzakelijke luistert naar de naam ‘Enterprise’. De uitvoering voor tablets noemt Microsoft Windows RT en is niet los verkrijgbaar.

De Release Preview is verkrijgbaar in een 32- en 64-bits-uitvoering. De Nederlandse taal wordt niet ondersteund.

Multi-monitor