Microsoft brengt Security Essentials 2.0 uit

Microsoft heeft versie 2.0 van de gratis virusscanner Security Essentials uitgebracht. De nieuwe versie biedt onder meer verbeterde heuristieke detectie en betere integratie met Internet Explorer en de Windows Firewall.

Met 'heuristic scanning' kunnen niet alleen bekende virussen worden opgespoord, maar houdt Security Essentials ook verdacht gedrag in de gaten dat mogelijk door nieuwe virussen wordt veroorzaakt. Hierdoor kan echter wel het aantal 'false positives', valse alarmen, hoger uitpakken.

Daarnaast heeft Security Essentials 2.0 een betere integratie met Internet Explorer, waardoor malware die via het web binnenkomt eerder moet worden opgespoord en tegengehouden. Ook is het met versie 2.0 mogelijk om vanuit Security Essentials de Windows Firewall aan te passen.

De eerste versie van Security Essentials werd in september 2009 door Microsoft uitgebracht. Versie 2.0 is als gratis download beschikbaar voor thuisgebruikers van Windows of voor kleine bedrijven met maximaal tien gebruikers.