Microsoft brengt Windows Live Essentials uit

Microsoft heeft Windows Live Essentials 2011 officieel uitgebracht. Het softwarepakket bundelt verschillende tools en applicaties zoals Windows Live Mail, Mesh, Messenger, Movie Maker en Writer.

De suite is alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows Vista of 7 en draait niet op XP. Enkele maanden geleden was Windows Live Essentials al beschikbaar als testversie. Het softwarepakket is in verschillende talen beschikbaar, waaronder Nederlands.

Microsoft heeft meerdere verbeteringen doorgevoerd in de verschillende programma's van Windows Live Essentials. Zo is het nu mogelijk om hd-video's te bewerken in Movie Maker en is Messenger geïntegreerd met Facebook, LinkedIn en MySpace.

De synchronisatietool Mesh laat je beter weten wat de status is van de synchronisatie en de onlineopslagcapaciteit is verhoogd van twee gb in de bèta naar vijf in de uiteindelijke versie.

Het softwarepakket is gratis beschikbaar als download. Dell heeft al aangekondigd dat het Windows Live Essentials standaard zal installeren op nieuwe pc's.