Microsoft dicht dinsdag recordaantal lekken

Microsoft zal volgende week dinsdag een recordaantal van 64 beveiligingslekken dichten. Het pakket zal bestaan uit zeventien patches, waarvan er negen als kritiek zijn bestempeld. Het bedrijf komt elke tweede dinsdag van de maand met dergelijke updates.

Een aantal van de aangekondigde patches moet voorkomen dat kwaadwillenden van een afstand bezit nemen van de computer. De aangepakte software omvat versies van Windows, Office en Internet Explorer. Versie 9 van deze browser valt buiten de aanpak, omdat het volgens de softwaregigant immuun is voor de gevonden gaten.

Ook het in januari ontdekte MHTML-lek en SMB-lek uit februari behoren tot de slachtoffers van de update. In maart gaf de Windows-producent aan dat het een aantal aanvallen had gesignaleerd via het gat in het MHTML-systeem. Van aanvallen via SMB is nog geen melding gedaan en die kans acht Microsoft ook nihil.

De update van aanstaande dinsdag staat, met 64 lekken, samen met die van december 2010 op een gedeelde eerste plaats. Vorige maand waren het er maar vier.