Microsoft Dynamics CRM 3.0

Microsoft CRM is in Nederland vanaf 2004 verkrijgbaar. De eerste versie kende nog een beperkte functionaliteit, maar de nieuwste versie 3.0 mag zich een volwaardige CRM-applicatie noemen.

WINMAG kreeg van Microsoft in Schiphol-Rijk een indrukwekkende demonstratie van deze nieuwste software, waarbij vooral de hechte integratie met Outlook opviel. Iedere e-mail of afspraak die medewerkers 'inboeken' via Outlook wordt aan de 'achterkant' ingeboekt in de CRM-omgeving zodat iedereen het op een logische plek (bijvoorbeeld de 'klantkaart') kan terugvinden.

Microsoft Dynamics CRM is zowel in client/server-technologie als webbased beschikbaar. WINMAG bekeek de ASP-versie via eindelijkcrm.nl. Deze versie kwam in 2005 op de markt en kent nu 18 klanten (uiteraard zijn er al veel meer klanten met de client/server-versie). Vanwege de naadloze integratie met de andere MS-producten zijn de verwachtingen hoog en ligt het voor de hand dat het marktaandeel van het pakket fors zal groeien.

De prijs voor 10 gebruikers is € 800,- per gebruiker. Voor een hosted (ASP) variant is de prijs per gebruiker per maand € 75,-. De gehoste versie van Microsoft CRM wordt in Nederland geleverd door CRM Resultants.