Microsoft en Google lanceren gezamenlijke app-store

We hebben al een Windows Store en we hebben al Google Play. Beiden leveren apps voor respectievelijk Windows 8 en Android. Nu slaan Microsoft en Google de handen ineen en lanceren ze samen een eigen app-store, de Windows Play Store.

De store is bedoeld om Android-gebruikers kennis te laten maken met het kleine aantal apps voor fijnproevers in de Windows Store, en Windows gebruikers kennis te laten maken met de all you can eat-store van Google.

De eerste lading apps zal een klein aantal niche-apps uit beide stores betreffen, waarna één keer in de twee weken de store aangevuld wordt met de 'evergreens' aan apps die Google en Microsoft aanbieden in hun eigen digitale portalen, wist een ingewijde ons te vertellen.

De apps ondersteunen uiteraard zowel Windows Mobile als Android. Hoe dit in z'n werk gaat, en of je bij aanschaf van een app ook meteen de versie voor beide mobiele besturingssystemen krijgt, is nog niet bekend. Ook een datum van lancering is nog niet bekend.

De samenwerking is interessant, zeker omdat het een verschuiving in de markt teweeg brengt. Er gaan al geruchten dat deze zet BlackBerry en Apple dichter bij elkaar heeft gebracht. Dat klinkt al net zo interessant als een samenwerking tussen Google en Microsoft.